Erään privaattikouluksen anatomia

Näin asiakkaan perusosaamista päivitettiin, kun aikaa oli käytössä kaksi kertaa kaksi tuntia.


1. kerta: käsipäivään jälkeen avattiin Bridge jossa tehtiin värienhallinnan synkkaus, opeteltiin tiedostojen selaaminen ja avaaminen. Photoshopilla säädettiin kovan sekavalon kuvia säilyttävästi säätöfilttereillä ja -tasoilla. Kuvat tallennettiin muokattavina, vietiin optimoituna someen ja verkkosivuille. Keskusteltiin materiaalin hallinnasta, arkistoinnista ja jakamisesta käyttäen Adoben pilvipalveluja.


2. kerta: moikat ja sitten töihin. Pelastettiin logo Indesignista Illustratoriin ja putsattuna tiedostoksi. Lisättiin firman brändivärit oletusväreihin ja tallennettiin väripaletti. Tehtiin InDesignilla mainospohja ja sen kaksi testitoteutusta. Avattiin kuva InDesignista, näyttövedostettiin ja käännettiin painoprofiiliin. Lopuksi keskusteltiin yhteistyöstä mainostoimiston kanssa ja mm. InCopyn hyödyntämisestä.

Nyt on uuden oppimisessa tauko. Intensiivisen kokonaisuuden jälkeen on hyvä ottaa hieman etäisyyttä ja rakentaa opitusta uudet rutiinit. Tämän jälkeen osaamista syvennetään Asiatalon koulutuksilla kaksi tuntia kerrallaan. Näin työtavat kehittyvät sopivaa tahtia ja työkin tulee hoidettua.

Julkaistu LinkedInissä 10.3.2019

Julkaistu LinkedInissä 10.3.2019