Entistä suurempi piirtoalusta

llustratorissa on entistä helpompi toteuttaa suurta kuvaa; on sitten kyseessä kuorma-auton grafiikat tai vaikkapa kerrostalon ulkoseinän muraali. Viimeisin päivitys (24.2) on kasvattanut Artboardin pidemmän sivun yli 57 metriin; 10 kertaiseksi aiemmasta.

Uusi piirtoalustan maksimikoko mahdollistaa 1:1 suunnittelun entistä monipuolisemmin.
Uusi piirtoalustan maksimikoko mahdollistaa 1:1 suunnittelun entistä monipuolisemmin.


Muotojen piirtämiseen ja sommitteluun Artboardin koko vaikuttaa yllättävän vähän. Skaalaukset, siirrot jne. toimivat kuten aina. Sen sijaan viivan ja kirjasimen oletusarvoja kannattaa kasvattaa heti suunnittelun alussa.

Kun tekee suurta kuvaa, rasteriefektit on hyvä ensin toteuttaa matalalla resoluutiolla. Kun sommittelu on valmis, resoluutio nostetaan oikeaan arvoon. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että suuri määrä rasteriefektejä hidastaa lähes AINA työskentelyä.

Mikäli kuvan pidemmän sivun mitta ylittää 5,7 metriä, tulee PDF:n tallennusversio olla 1.6. tai uudempi. Näin säilytetään Artboard 1:1. Tallentaminen varhaisempaan PDF-versioon skaalaa suurta kuvaa 1:10.

Artboardin kasvattaminen on erinomainen uudistus. Luulen, että harvassa ovat ne suunnittelijat, jotka jäävät kaipamaan skaalauksen laskemista viivoihin, täyttökuvioihin tai pikselikuviin.

Lue myös nämä