Erittäin asiallisia etäkoulutuksia.

Asiaa Asiatalosta

Nimi on enne

Kun isoveljeni Juha-Pekka Nummelan kanssa pohdimme nimeä viestintäkoulutusta tarjoavalle yritykselle oli pöydällä useita ehdotuksia. Komeilta kalskahtavista uudissanoista mikään ei kuitenkaan tuntunut oikealta.

Vasta kun Juha-Pekka totesi ”Sinä kun olet tuollainen asioihin syvällisesti paneutuva kouluttaja, mitä jos käytettäisiin sitä myös nimessä”, tuli läpimurto.

Muutaman tarkentavan vaiheen jälkeen yrityksen nimeksi tuli Asiatalo ja minusta firmalle ”Asian mies”. Hyvä niin. Asia edellä mennään aina.

 

Asiatalo ponnistaa työtavoista

Asiatalon idea on alusta asti ollut yksinkertainen; ei tarpeetonta käskyillä koreilua vaan tiukkaa asiaa ohjelmilla tekemisestä. Koulutetaan tekijöille ohjelmien tehokkaita työtapoja ja kehitetään yrityksissä yhteistä tekemistä.

Kouluttajina Asiatalossa on aina ollut oman alansa ammattilaisia ja tekemisen konkareita. Työhistorian lisäksi on tarvittu kyky kuunnella, ratkaista haasteita ja avata työtapojen hyötyjä helppotajuisesti.

Asiatalon alkuaikoina koulutus toteutui lähes aina kontaktiopetuksena, joka toteutettiin vaikkapa asiakkaan neuvotteluhuoneessa. Sinne kaikki kynnelle kykenevät tulivat ja toivat koneensa tullessaan. 

Tästä ajasta tuli suurin oppi on, että kymmenen tehotyöasemaa 20 neliön neukkarissa takaa lämpimän koulutuspäivän.  😀

 

Asiatalo 2.020

Vuonna 2020 Asiatalon toimintatapaan tuli pakollinen muutos. Tällöin ajatus kohdennetusta koulutuksesta jalostui tarkoittamaan seuraavaa:

 • sinulle (yksityistunnit)
 • teille (kohdennettu yrityskoulutus)
 • yleisen tarpeen tai kiinnostuksen mukaan (avoimet etäkoulutukset)
 • kaikki koulutukset etänä
 • kaikki koulutukset voidaan myös tallentaa

Kontaktiopetuksesta luovuttiin kokonaan. Sen tilalle vaihtui etänä toteutettava koulutus.

 

Etänä kouluttamisen uusi työtapa

Asiatalon siirryttyä etäkoulutukseen moni asia muuttui. Koulutuksen vähintään neljän tunnin kesto oli yksi niistä. Tilalle tuli etäkoulutuksen kuormittavuuden huomioiva 1-3 tunnin toteutus. 

Opetettavien teemojen toistuva kertaaminen poistettiin toteutuksesta ja tilalle suunniteltiin työtapoihin ja uuteen asiaan tehokkaasti painottuva koulutuksen rakenne. 

Tekniikkaan panostettiin. Ohjelmistoihin myös. 

Näyttötaltiointiin hankittiin laadukas ratkaisu (Screenflow). Videoneuvotteluohjelma valittiin käyttökokemukseen perustuen (Zoom). Tallenteiden jakamiseen valittiin  sopivin videoalusta (Vimeo).

Vaikka Covid 19 on sittemmin vaihtanut muotoaan, etäkoulutus jäi Asiataloon. 

Miksi Asiatalo toteuttaa edelleen enimmäkseen etäkoulutuksia?

Yksinkertaisesti; etäkoulutus on paras ja tehokkain tapa omaksua uusia työtapoja. Samalla mahdollistetaan  joustava toteutus sekä koulutustilanteen laadukas tallentaminen.

Asiatalon etäkoulutuksen kovia faktoja ovat:

 1. Ajankäyttö on tehokasta 
 2. Kalenteriin sovittaminen helpompaa
 3. Koulutuksessa keskitytään työtapoihin
 4. Mahdollisuus jakaa koulutus pieniin osiin
 5. Opittua voi kerrata tallenteista kunnes omaksuu asian
 6. Investoinnille erinomainen hyötysuhde saavutetussa osaamisessa

 

”Ihmisiä on kiva tavata. Työtavat on kuitenkin paras omaksua etänä. Varsinkin kun haluaa keskittyä oppimisessa oleelliseen. Kaffetella voi sitten vaikkapa koulutuksen jälkeen.”

 

Etäkoulutuksen mahdollisuudet

Keväällä 2022 oli ensimmäinen toteutus, jossa asiakasyritys hyödynsi Asiatalon etäkoulutuksen kaikkia mahdollisuuksia.

Koulutuskokonaisuus piti sisällään kohdennettuja yrityskoulutuksia sekä yksityistunteja. Tämän lisäksi ohjelman peruskäyttöä tarvitseva osallistui Asiatalon avoimeen etäkoulutukseen.

Näin etäkouluttamalla yrityksen henkilöstö saa juuri sen määrän osaamista kuin kukin tarvitsee. Yhden henkilön koulutustarve ei myöskään rasita hankintaa ja ajankäyttöä, vaan osaamista voidaan kehittää kokonaisuutena joustavasti ja helposti.

Tällaisia kokonaisuuksia Asiatalo kouluttaa myös tulevaisuudessa.

 

Kenties myös teille?

 

/Janne, asian mies

Asiatalosta sanottua