Adobe Dimension. Helppoa visualisointia.

Mitä tehdä, kun “juuri sitä oikeaa” kuvaa ei ole tai “nyt tarvitaan äkkiä kuva tuotteesta”. Hyvä ratkaisu on kuvan visualisointi Dimensionilla ja viimeistely tarvittaessa Photoshopilla.


Dimension?

Adoben All Apps -tilauksessa käyttöön tulee valokuvia laskettava visualisointiohjelma. Adobe Dimension on helppokäyttöinen ja nopeasti omaksuttava visualisointiohjelma, jolla voit yhdistää 3D-malleja, grafiikoita ja valokuvia haluamallasi tavalla.

Dimensionissa ei suoraan rakenneta kolmiulotteisia malleja, vaan ohjelmaan tuodaan valmiita 3D-geometrioita ja sommitellaan niitä halutulla tavalla. Mallien pintoihin voidaan tuoda grafiikkaa ja valokuvia. Valmis sommittelu renderoidaan valokuvaksi Dimensionin virtuaalikameralla.

Dimensionissa tehty visualisointi. Kaikki muu paitsi taustakuva on rakennettu Dimensionissa. Taustakuva on sijoitettu näkymään ja sisällytetty rendaukseen.

Dimensioniin sijoitettavat 3D-mallit

Asennuksen jälkeen muutamia 3D-geometrioita on käytössä Dimensionin kirjastossa (Starter Kit). Valikoima ei ole kovin laaja, mutta geometrioita löytyy lisää Adoben Stockista. Osa malleista on ilmaisia, osa kuuluu Adobe Stock:n perus- tai Premium pakettiin. Maksullisia geometrioita voi lisensoida myös ilman kuukausimaksullista Stock-sopimusta.

Dimension tukee useita erilaisia geometriaformaatteja, ja valmiita 3D-malleja löytyy runsaasti muilta lataussivustoilta. Osa geometrioista on ilmaisia, mutta monimutkaiset ja pitkälle viimeistellyt mallit voivat maksaa kymmenistä jopa satoihin euroihin.

Kuva toteutettu Dimensionilla. 3D-mallien valikoima on laaja, joten valmiita geometrioita löytyy joka tarpeeseen.

Materiaalit ja valot

Visualisoidun mallin pintamateriaaleille voidaan määrittää materiaalin rakenne, kyky heijastaa valoa ja taustalle sijoitettua valokuvaa. Dimension tarjoaa hyvän perusvalikoiman erilaisia materiaaleja ja valmiita valaistuksia, mutta tarvittaessa niitä voi hankkia lisää Adobe Stockista.

Kuva rendattu Dimensionilla, jonka jälkeen tuotu Photoshopiin. Kuvankäsittelyssä lisättiin hieman varjoja kuvan eri kohtiin.

Kuvan jakaminen ja esittely 3D-mallina

Dimension mahdollistaa 3D-mallin esittelyn Beta-julkaistulla Dimension Viewer -katseluohjelmalla, jossa mallia voidaan kääntää ja zoomata. Vieweriin voidaan lisäksi tallentaa Dimensionilla määritettyjä kameranäkymiä, joihin voidaan helposti siirtyä suoraan esikatselukuvista.


Yllä Dimension viewer ja sinne toteutettu kuva, jossa on neljä erilaista kamera-asettelua.

Niin helppoa että hymyilyttää

Adobe Dimension on helppokäyttöinen ja monipuolinen ohjelma, jolla kuvien tekeminen on omaksumisvaiheen jälkeen nopsaa. Mikäli ohjelma ei ole vielä tuttu, Dimensionin tarjoamiin mahdollisuuksiin kannattaa ehdottomasti tutustua. Tulet taatusti yllättymään.

Lue myös nämä