Asiaa osaamisesta

Globaali viestiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Riittää, kun hankkii tarvittavat ohjelmistot, googlaa vinkit niiden käyttämiseen, tuottaa esitettäväksi halutun materiaalin ja julkaisee sen verkossa.


Tarvittavia ohjelmistoja ei tarvitse enää edes ostaa, vaan niihin saa hankittua käyttöoikeuden vaikka vain kuukaudeksi kerrallaan. Mihin enää tarvitaan visuaalisen viestinnän ammatillista osaamista, jos ohjeet itsenäiseen tekemiseen löytyvät netistä?

Tapa jolla tehdään on tärkeä

Oikea osaaminen merkitsee kykyä päästä haluttuun lopputulokseen kustannustehokkaasti ammattitaitoa soveltamalla. Osaajalle tärkeitä kysymyksiä pitäisi olla miten, millä ja miksi työ tehdään. Prosessi tulee hallita ja sen tarjoamat mahdollisuudet ymmärtää, ennen kuin sitä voi tehostaa.

Ammattitaito tulee apuun, kun työprosessi on mutkikas.

Ohje on hyvä kun se on järkevä käyttää

Jokainen etsii toisinaan apua työhönsä netistä. Vain ammattitaito auttaa arvioimaan, onko löydetty ohje omaan tarpeeseen teknisesti järkevä, työvaiheiden osalta looginen ja lopputuloksen kannalta riittävän laadukas.

Osaaminen karttuu oppimalla ja soveltamalla

Sellainen osaaminen saavutetaan vain kouluttautumalla, kehittämällä osaamista aktiivisesti ja soveltamalla omaan tekemiseen uusimpia työkaluja ja työtapoja.

Lue myös nämä