InDesignin tekstinkierrätys löytää kuvan pääkohteen

Adobe Sensei -keinoälyn avulla teksti saadaan InDesignissa väistämään kuvan pääkohdetta. Tekstinkierrätys kuvan sisältöä myötäillen on ollut aiemmin mahdollista käyttämällä Photoshopin syväyspolkua tai tasomaskia.


InDesignissa kuvasisällön mukainen tekstin muotoilu on onnistunut Detect Edges* käskyllä, jos kuvassa on ollut yksivärinen tausta. Muussa tapauksessa InDesignissa on piirretty polku kuvan päälle ja tälle on asetettu haluttu tekstinkierrätys.

Tekstinkierrätyksen määrittäminen onnistuu suoraan InDesignissa.

Käyttö suoraan taitto-ohjelmassa

Viimeisen InDesignin päivityksen avulla kuvan sisältöä mukaileva tekstin asemointi voidaan tehdä suoraan taitto-ohjelmassa käyttäen kuvan sisällön tulkitsemisessa hyväksi Adobe Sensei -tekoälyä. Työnkulku vastaa hyvin pitkälle Photoshopin Select Subject -toimintoa. 

Tekstinkierrätys käytännössä

Kuvan sisällön mukaisen tekstinkierrätys löytyy Text Wrap** -paneelin Wrap Around Object Shape*** -asetuksista. Kohteen mukaisen tekstikierrätyksen löydät Contour**** -valikosta.

Käskyllä kuvaan ilmestyy tekstin kuvakierrätyksen määrittävä polku, joka on alisteinen kuvalle. Kierrätyspolussa voidaan edelleen tarkentaa kierrätyksen etäisyyttä ja kierrätystapoja. Polkua ja sen pisteitä voidaan edelleen muokata piirtämällä ja pisteitä valitsemalla.

Kuvan vaihtaminen päivittää tekstinkierrätyksen.

Kuvan vaihtaminen ja toistuva asetus

Koska InDesignissa tekstinkierrätys asetetaan kuvalle ja sen poikkeukset tekstilaatikoille, säilyy tehty asetus myös kuvaa vaihdettaessa, jolloin voidaan testata erilaisia kuvaversioita nopeasti ja helposti.

Objektityylin avulla on helppo hallita toistoa.


Objektityylin käyttö kannattaa

Toistuvasti käytettäessä kohteen mukaisesta tekstinkierrätyksestä kannattaa tehdä objektityyli, joka helpottaa edelleen asetusten käyttämistä ja muokkaamista.


*FI=Havaitse reunat **FI=tekstinkierrätys ***FI=kierrätä ympäri objektin muotoa noudattaen ****FI=rajaviivan asetukset

Lue myös nämä