Adobe Camera RAW:n etäkoulutus

Elli tässä hei! Osallistuin Asiatalon Adobe Camera RAW -etäkoulutukseen tänä kesänä ja kerron nyt blogissa kokemuksiani koulutuksesta.


Olen toimittaja ja otan työssäni paljon kuvia. Tähän mennessä olen muokannut niitä Windowsin kuvankäsittelytyökalulla, mutta siinä on aika rajalliset mahdollisuudet kuvan parantamiseen. Asiatalon Janne ehdotti minulle, että hän voisi opettaa minua käyttämään Adoben kuvanmuokkausohjelmia. Niinpä hankin Adoben valokuvausjäsenyyden, johon kuuluvat Photoshop, Adobe Camera RAW, Lightroom ja Bridge. Näistä olemme keskittyneet koulutuksessa Bridgeen, jonka Adobe Camera Raw -kuvaeditorilla voi muokata kuvia helposti.

Perussäätöjä ja hienosäätöä

Koulutus käsitti kolme kahden tunnin mittaista oppituntia, ja joka kerralla opin jotain uutta. Ensin käytiin läpi perussäädöt: kuinka Camera Rawlla voi muokata kuvien valotusta ja sävyjä. Myöhemmin opin, että sävyjä voi myös hienosäätää värien määrittely -työkalulla sekä värisekoittimella.

Kun perussäädöt olivat hallussa, siirryttiin kuvan optiikkaan, sekä rajaamiseen ja suoristamiseen. Samalla kerralla sain huomata, että kuvista voi peittää virheitä niin, että lopputuloksesta ei edes huomaa, että kuvaa on muutettu. Kolmannella tunnilla oli luvassa jo todellista hienosäätöä, esimerkiksi kromaattisen aberraation poisto. Jos haluat tietää, mitä se on ja miten se poistetaan, kannattaa osallistua Asiatalon Adobe Adobe Camera RAW -koulutukseen.

Perusteellinen opetus

Kuvien muokkaamisen ohessa Janne näytti, miten valmiit kuvat voi tallentaa ja julkaista Bridgessä. Hän myös neuvoi, miten suosikkikansionsa voi tuoda Bridgen etusivulle, ja miten kuviin lisätään avainsanoja ja muita tietoja.

Janne on kärsivällinen opettaja, joka käy asiat läpi perusteellisesti ja rauhassa. Uusia asioita harjoitellaan monta kertaa, joten ne oppii varmasti.

Monipuolinen ja helppo käyttää

Koulutus oli mielenkiintoinen – oli hauska oppia, mitä kaikkea kuvalle voi tehdä ihan pienilläkin säädöillä. Yllätyin siitä, kuinka helppokäyttöinen Adobe Camera RAW on. Kuvan voi muuttaa täysin toisenlaiseksi vain muutamalla säädöllä. Ohjelmassa on niin paljon vaihtoehtoja kuvan joka kohdan säätämiseen, että välillä tuntuu, kuin olisi lapsi karkkikaupassa. Kaikki on helposti löydettävissä ja yksinkertaisia käyttää, kun ne kerran oppii.

Toimii vanhemmallakin koneella

Tietokoneeni on kahdeksan vuotta vanha, ja pyörittää Adoben ohjelmistoja hieman hitaasti. Aluksi olin tosi varovainen ja käytin Bridgeä vain harvoissa ja valituissa tapauksissa. Kun huomasin, että koneeni ei räjähtänytkään, aloin käyttää ohjelmaa useammin.

Elli Kummala – Toimittaja

Nyt muokkaan lehteen tulevat kuvat joka kerta Adobe Camera Raw:lla. Se on niin helppoa ja nopeaa, kunhan maltan odottaa pari sekuntia, että tietokoneeni saa kuvan ladattua.

Suosittelen Asiatalon Adobe Camera RAW -koulutusta kaikille, jotka haluavat oppia muokkaamaan kuvia helposti.

Elli Kummala – Toimittaja

Ellin etäkoulutuksen rakenne

3×2 tuntia

  • Adobe Camera RAW:n säätötyökalut ja julkaisu

1×2 tuntia

  • Bridge, kuvan avainsanoittaminen, tähdittäminen ja hakeminen

Etäkoulutuksesta tehtiin videolista kertaamista varten

Lue myös nämä