Kuvan julkaisun ohjelmat

Julkaisua varten valokuva kannattaa optimoida, mikä tarkoittaa mitä tahansa kuvan pikselimittojen ja väriprofiilin muuttamisesta kuvan säätämiseen ja terävöittämiseen.


Julkaisuprosessi riippuu käyttötarkoituksesta. Peruskuvissa tärkeitä ovat oikea koko ja väriprofiili. Virallisempiin kuviin tehdään myös muita säätöjä. Tärkeimmät kuvat toteutetaan mielikuvituksen rajoissa ja laadusta tinkimättä.

Kuvan julkaisuohjelma riippuu muokkaustarpeesta ja julkaistavan kuvan jakelukanavasta.

Adobe tarjoaa useita työnkulkuja, kun kuva julkaistaan tietokoneelta. Nopein on Adobe Bridge, jolla voidaan muuntaa kuvan pikselimitat ja väriprofiili.

Kuvaeditorit

Kuvaeditoria tarvitaan, kun kuvaa säädetään ja rajataan. Työasemalle erinomainen työkalu on Lightroom Classic, yrityksiin ja yhteisiin kuvahakemistoihin taas Bridgen ja Adobe Camera RAW:n yhdistelmä on hyvä ratkaisu. Usein työnkulussa käytetään molempia.

Photoshop

Yhä useammin julkaisu tapahtuu suoraan editorista, mutta Photoshop tarvitaan, jos kuva rakennetaan eli ”Photoshopataan”. Photoshopilla kuva voidaan toteuttaa osista ja sisältöä muokata kohdennetusti, jolloin vain osaaminen ja käytettävä aika asettavat lopputulokselle visuaaliset ja tekniset rajat.

Lue myös nämä